Sla navigatie over

Eeklose gemeenschapswacht is er!

Het zal waarschijnlijk een ander zijn die met de bloemen gaat lopen, maar dat deert Open VLD niet. Het belangrijkste is dat de gemeenschapswacht er is en dat is, voor wie een beetje politiek volgt, absoluut een eis van Open Vld geweest.

U kon het hier al lezen in maart 2018. De aanstelling van 2 gemeenschapswachters (vroeger stadswacht genoemd) werd onder impuls van Open VLD op de politieke agenda geplaatst. Vandaag is de eerste in dienst en al goed in het straatbeeld te zien en zo hoort het ook want er is veel werk aan de winkel voor onze gemeenschapswachters. Zowat alles wie en wat hinderlijk is komt in het vizier van de gemeenschapswachter. Zij kunnen de mensen aanspreken en problemen proberen oplossen. Indien het niet lukt kunnen ze de politie inschakelen of later zelf gas-boetes uitschrijven.

We hernemen hieronder eens artikel maart 2018:

Op vraag van Open VLD schepen Christophe De Waele wordt de aanwervingsprocedure voor stadswacht of gemeenschapswacht opgestart in april 2018. De stadswacht in Eeklo zou een bijzondere meerwaarde zijn als extra oogje op Eeklo. Ook voor de netheid van het centrum in de weekends wordt een oplossing gezocht. Er zal een oproep gebeuren voor vrijwilligerswerk die tijdens weekend tegen vrijwilligersvergoeding ons centrum netter houden.

STADSWACHT of gemeenschapswacht

De aan te werven stadswachters moeten ingezet worden op verschillende doelstellingen. - Het publiek bewust maken van veiligheid en criminaliteitspreventie met folders, informatiesessies … - Burgers informeren zodat hun veiligheidsgevoel verzekerd is. - Problemen met de veiligheid, het milieu en het wegennet doorgeven aan de bevoegde diensten. - Automobilisten aanspreken over het hinderlijk of gevaarlijk karakter van verkeerd parkeren en hen bewust maken van het algemeen reglement. - Kinderen, scholieren, gehandicapten en ouderen helpen oversteken. - Vaststellen van inbreuken tegen de gemeentelijke reglementen (GAS) - Toezicht houden bij evenementen of activiteiten die georganiseerd zijn door de gemeente of een andere overheid. Ze zijn met andere woorden extra ogen en oren als het gaat om toezicht maar ook extra handen als het gaat om dienstverlening.

NETHEID in centrum tijdens weekend. Tijdens de week en bij activiteiten levert onze EEKLONET-ploeg goede resultaten. Zij zorgen ervoor dat onze stad dagelijks netjes onderhouden wordt wat soms een zeer ondankbare taak is want vele burgers hebben op dat vlak niet voldoende verantwoordelijkheidsgevoel.

Open VLD-schepen De Waele wil nu dat ook tijdens alle weekends van het jaar ons centrum en de Eeklose straten onderhouden blijven. Daarom komt er op vraag van De Waele ook een weekend-EEKLONET-ploeg. In eerste instantie wordt er aan gedacht een oproep te doen naar vrijwilligers die tegen vrijwilligersvergoeding op zaterdag en zondag een centrumronde willen opnemen. Dit zou een goede zaak zijn voor de netheid en aantrekkelijkheid van ons centrum want Eeklo leeft niet alleen tijdens de week maar ook tijdens de weekends!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder