Sla navigatie over

EEKLONOMIE: bezoek aan Vandemoortele Eeklo

Eeklo, de centrumstad van het Meetjesland, speelt een belangrijke rol voor het tewerkstelling- en ondernemersklimaat in het Meetjesland. De drie grote economische tijgers, Victor Buyck Steel Construction, Ontex en Vandemoortele, en vele andere middelgrote bedrijven, KMO’s en handelszaken zetten Eeklo en het Meetjesland iedere dag opnieuw op de kaart. Eeklo is centraal gelegen, de E34 ligt op een boogscheut verwijderd en bovendien zijn er veel potentiële werknemers in onze regio.

Het college van burgemeester en schepenen ging op woensdag 21 maart langs bij Vandemoortele. Het was een boeiend en bedrijfsbezoek, om de ‘buren’ beter te leren kennen (het bedrijf ligt vlakbij het stadskantoor).

Er werd eerst gestart met een voorstelling van de Vandemoortele Groep en Vandemoortele Eeklo door Nick Clauwaert, de Site Manager. Deze voorstelling werd opgesmukt met allerlei lekkers, uiteraard producten uit het gamma van Vandemoortele.

Vervolgens werd er een rondleiding gegeven. Hygiëne en veiligheid gaan steeds hand in hand, dus de bezoekers werden voorzien van gepaste kledij en schoeisel. Een fraai verhaal in tijden dat de consument steeds meer op zoek is naar veilig voedsel. Het complexe productieproces werd op een boeiende en beknopte manier verhelderd. Het is een mooi voorbeeld van een hoogtechnologisch bedrijf dat veel innoveert en investeert. De verschillende productielijnen zijn flexibel inzetbaar zodat er steeds op maat van de klant gewerkt kan worden. De ene croissant rolt namelijk in een gebogen vorm van de band terwijl de andere net in een rechte vorm afgeleverd wordt. 1 van de 5 productielijn produceerde op het moment van het bezoek 30.000 croissants per uur, een innovatief staaltje productie. Daarnaast zagen we een productielijn die continu ingezet wordt om appelflappen te maken. Maar liefst 210 verschillende producten kunnen geproduceerd worden in Vandemoortele Eeklo.

Na de rondleiding volgde een constructief gesprek met enkele keyspelers van Vandemoortele en de leden van het schepencollege. Nick Clauwaert, Site Manager, Bert Simoens, HR Manager, en Bart Boone ,Preventieadviseur-milieucoördinator, vertegenwoordigden Vandemoortele. Het gesprek ging over diverse onderwerpen.

Vandemoortele vestigde zich in 2000 in Eeklo, hiervoor was het in Ertvelde gevestigd. Zo’n 350 medewerkers (inclusief uitzendkrachten) zorgen er samen voor dat de vestiging in Eeklo zo goed als volcontinu produceert.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder