Sla navigatie over

Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins in Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk

EEKLO, KAPRIJKE EN SINT-LAUREINS BUNDELEN DE KRACHTEN VOOR PSYCHOSOCIAAL HULPVERLENINGSNETWERK

De intergemeentelijke veiligheidscel van stad Eeklo, gemeente Kaprijke en gemeente Sint-Laureins werkt aan de opmaak van een psychosociaal interventieplan. In dat plan wordt de organisatie en coördinatie van de psychosociale hulpverlening bij noodsituaties bepaald.

Eén van de speerpunten is de uitbouw van een intergemeentelijk psychosociaal hulpverleningsnetwerk (PSH-netwerk), een poule van medewerkers die kan opgeroepen worden tijdens noodsituaties. Deze PSH-medewerkers kunnen onder andere ingezet worden in een onthaalcentrum waar ze getroffenen informeren en begeleiden. Of ze kunnen worden ingeschakeld als telefonist in het callcenter, dat tijdens sommige noodsituaties wordt ingericht.

Sofie Van Waes, noodplanningscoördinator:Eind 2022 werd een oproep gelanceerd onder de personeelsleden van de drie lokale besturen. Tot nu toe engageerden 30 medewerkers zich om deel uit te maken van deze intergemeentelijke poule. Zij worden in eerste instantie opgeroepen voor een noodsituatie in eigen gemeente, maar kunnen indien nodig ook bijspringen om ondersteuning te bieden tijdens een noodsituatie in één van de andere twee gemeenten.”

Op donderdag 1 juni organiseerden de drie besturen een eerste intern netwerk- en opleidingsmoment voor een 25-tal PSH-medewerkers. Daar leerden de medewerkers van de drie besturen elkaar beter kennen en werden ze voorbereid op hun taak als PSH-medewerker.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder