Sla navigatie over

Eeklo bij laureaten Winkelhier

WINKELHIER AWARD

Eeklo grijpt net naast de Winkelhier Award 2022 van provincie Oost-Vlaanderen. De stad was één van de drie genomineerden, en gisteren te gast op de finale.

De stad was genomineerd voor haar bijzondere inspanningen om de lokale handel te steunen met de campagne ‘Eeklove’ en de kerstactie. 

De campagne ‘Eeklove’ brengt Eeklose ondernemers in beeld op Facebook en Instagram. Het project werd opgestart door de economische raad om Eeklose handelaars een hart onder de riem te steken tijdens de coronaperiode. Op die manier konden lokale consumenten de mooie en unieke winkels in Eeklo herontdekken. ‘Eeklove’ wordt ondersteund en gesubsidieerd door stad Eeklo en de provincie Oost-Vlaanderen. Het project mocht al op 55.000 euro aan subsidie rekenen.

Ook de kerstactie, gehouden in 2021-2022, bleek een groot succes. Klanten van lokale, deelnemende ondernemers konden volle spaarkaarten verzamelen, waarmee ze een leuk cadeau ontvingen uit de aantrekkelijke kerstvitrine op de Markt. Er werden 4 200 volle spaarkaarten ontvangen, waarmee meer dan een half miljoen euro werd uitgegeven.

Ook dit jaar komt de kerstactie terug. Eeklove blijft actief en werkt aan het oprichten van een nieuwe website, www.eeklove.be.

De nominatie/winst van de Award toont aan dat Eeklo veel belang hecht aan lokale handel. Ook de digitale Eeklobon en het bonnenboekje ‘Ondernemend Eeklo Trakteert’ motiveert consumenten om lokaal te winkelen.

Stad Eeklo bedankt de handelaars voor hun inzet en vastberadenheid van de afgelopen jaren.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder