Sla navigatie over

Dit jaar nog oplaadpalen voor elektrische wagens in centrum Eeklo.

Het was al aangekondigd. De plaatsing van 2500 publieke laadpalen voor elektrische wagens start in mei 2017. Daarmee geven Eandis en Infrax invulling aan het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’. De 1ste laadpaal werd deze maand symbolisch onder spanning gezet aan het stadhuis van Oostende in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

De plaatsing van de palen wordt over vier jaar gespreid. Dit jaar verschijnen de eerste 750 exemplaren in de straat. Laadpaaloperator Allego zal via een concessie van 10 jaar instaan voor de levering, plaatsing en uitbating van de laadpalen.

Ook Eeklo heeft plaatsen voorzien waar dit jaar nog oplaadpunten komen. Het gaat ondermeer over 2 plaatsen op de Markt, 2 plaatsen aan het station en/of 2 plaatsen vooraan het Krugercentrum. De nieuwe oplaadpalen tellen elk 2 oplaadpunten waar de gebruiker elektriciteit kan opladen aan een billijke eenheidsprijs.

Om het systeem optimaal te benutten zullen ook andere tankkaarten van leveranciers bruikbaar zijn en dat is een zeer goede zaak naar de interoperationaliteit toe. Nu is het nog zo dat elke oplaadbaar z'n eigen leverancier heeft, het nieuwe systeem zal bruikbaar zijn voor bijna alle tankkaarten die in omloop zijn binnen de Europese grenzen.

Prijs: Het opladen van een elektrische wagen heeft een vaste prijs nl. € 0,31 / KWH dit is iets duurder dan de wagen thuis opladen wat gemiddeld neerkomt op € 0,25 / KWH. Goed om weten is dat het effectieve verbruik van een elektrische wagen 1/2 is van een dieselwagen en zelfs 1/3 van een benzinewagen.

LAADPAAL VOLGT WAGEN...

Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen.

Kun je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kun je, vandaag reeds, kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via Eandis of Infrax, afhankelijk van welke netbeheerder actief is in de gemeente waar je woont: Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2500 publieke laadpalen. Meer info daarover vindt u op; www.eandis.be/duurzame-mobiliteit

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder