Sla navigatie over

De zon is daar... smeren maar!

OPNIEUW EEN SMOTSPOT OP DE MARKT DEZE ZOMER

Na de succesvolle primeur van vorig jaar is er vanaf begin juni opnieuw voor 3 maanden een SMOTspot te vinden op de markt van Eeklo. Iedereen kan er zich gratis insmeren met zonnecrème met factor 30. De SMOTspot kan je dit jaar ook op de zomerfestivals terugvinden.

De cijfers liegen er niet om, met zo’n 42.000 nieuwe gevallen per jaar of 115 per dag, is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Voor Eeklo gaat het om zo’n 123 gevallen per jaar. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zet de stad Eeklo volop in op preventie: zoek de schaduw op, draag beschermende kledij en smeer voldoende!

De SMOTspot, een slimme paal op zonne-energie, voorziet jong en oud van zonnecrème. Zijn vaste stek is de Markt van Eeklo, maar omdat hij verplaatsbaar is, kan hij ook op evenementen waar veel mensen op af komen, worden ingezet.

Op de handige display vind je nuttige informatie zoals de UV-index. Bij zonnen is vooral de UV-index van belang, bij een hoge index worden we aan meer UV-stralen blootgesteld. Het zijn deze UV-stralen die het risico op huidkanker verhogen.

Vorig jaar was de SMOTspot goed voor zo’n 2.621 smeerbeurten, dit jaar gaan we uiteraard voor meer!

Schepen Koen Loete: “Als je – letterlijk en figuurlijk-  je gezicht teveel naar de zon houdt, zie je de schaduwen van mogelijks huidkanker niet. Met dit initiatief willen we onze stadsgenoten en bezoekers sensibiliseren om goed te smeren, en zo het flink toenemend aantal huidkankers laten dalen.”


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder