Sla navigatie over

Bewoners Leopoldlaan en Brugsesteenweg krijgen nieuwsbrief

Nu de bewoners hun bewonersbrief ontvangen hebben informeren wij ook u graag over de lopende werken die de komende weken en maanden uitgevoerd zullen worden...

De stad Eeklo en het Vlaamse Gewest werken aan een groot project namelijk de herinrichting van de N9, aan de Leopoldlaan. Hierbij wordt de Leopoldlaan heringericht in tweemaal één rijstrook in asfalt, met gescheiden fietspaden. Het studiebureau Jouret werd belast met de opmaak van het dossier

Aan dit project is ook een fietsveilige verbinding gekoppeld met aangepaste oversteek ter hoogte van de Sint-Jansdreef. Maar ook een deel van de Brugsesteenweg, traject ovonde-Sint-Jansdreef, wordt heraangelegd en zelfs voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel.

Het project ‘Leopoldlaan’ wordt getrokken door het Vlaamse Gewest en het dossier is volop in opmaak. De voorziene budgettering van € 1,1 miljoen werd door de Vlaamse overheid reeds voorzien voor 2018. Zo kan het project ‘Leopoldlaan’ dit jaar nog aanbesteed worden en bij voorkeur in 2019, na de winterstop van 2018, worden uitgevoerd.

De stad heeft ondertussen verder gewerkt aan het dossier voor de aanpassing van het traject in de Brugsesteenweg. De nutsvoorzieningswerken zijn reeds gestart op 5 februari 2018. Van 9 april tot eind augustus worden de wegeniswerken uitgevoerd: • 9 tot 27 april 2018: rioleringswerken tussen ovonde en tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De warenhuizen zijn vlot te bereiken via hun tweede oprit komende van de kant van Sint-Jansdreef. • 27 april 2018 tot het bouwverlof: riolerings- en wegeniswerken tussen tankstation en Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De warenhuizen zijn vlot te bereiken via hun eerste inrit komende van de ovonde. • Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn. Hierna worden de werken verder afgerond tegen eind augustus.

Schepen van mobiliteit en openbare werken Christophe De Waele (09 218 28 00 – [email protected])

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder