Sla navigatie over

Beestig Eeklo 18 juni

Op zondag 18 juni organiseert stad Eeklo de tweede editie van Beestig Eeklo, een echte belevingsdag waar dierenliefhebbers uit het Meetjesland en omstreken kennis kunnen maken met verschillende huisdieren en andere diersoorten.

Dit jaar pakken we uit met een uitgebreider programma, ontvangen we meer dan dubbel zoveel standhouders ten opzichte van vorig jaar én verhuizen we naar het Heldenpark.

Tijdens deze hoogdag voor dierenliefhebbers valt er van alles te beleven voor jong én oud, zoals onder andere een hondenrasshow met meer dan 80 hondenrassen, een doeparcours voor honden; ponywandelingen, tal van dieren die je in levende lijve kan bewonderen  (pony's, alpaca, chinchilla's, konijnen, kippen, honden, schapen, paarden, ...); een voordracht over de verzorging van je kat, tot zelfs een kissing booth waar je op de foto kan met een koe of alpaca.

Bij de infostand van de politie kan je laten nakijken of de verplichte registratie van je hond/kat openbaar staat. Enkel wanneer de gegevens zichtbaar staan, kan de politie je contacteren in geval er iets gebeurt of je geliefde dier is weggelopen.

Dit jaar verwelkomen we maar liefst 80 standhouders met dierenvoeding en -accessoires. Wil je zelf ook een infostand of kraam over dieren inrichten? Schrijf je dan tegen uiterlijk vrijdag 5 mei in via www.eeklo.be/beestigeeklo.

Niet alleen rashonden maar ook niet-rashonden verdienen die dag een plekje op het podium. Daarom organiseren we dit jaar de wedstrijd “Leukste hondje”. Heb je een niet-rashond die je tijdens Beestig Eeklo in de kijker wil zetten? Schrijf je vóór vrijdag 2 juni in via www.eeklo.be/beestigeeklo. Een jury selecteert de twintig leukste hondjes en laat je vooraf weten of jij en je hond tot de gelukkigen behoren die tijdens Beestig Eeklo op het podium mogen defileren.

Kortom, Beestig Eeklo is een leuk dagje uit in ons prachtige Heldenpark, vol ontspanning en plezier voor jou en je (huis)dier! Tussendoor kan je verpozen bij verschillende drank- en eetkraampjes en voorzien we leuke animatie voor de allerkleinsten. De toegang is gratis. Je hoeft als bezoeker niet in te schrijven vooraf, de eerste 1.000 bezoekers ontvangen een goodiebag vol leuke items! Aangelijnde honden zijn welkom als de baasjes poepzakjes bij zich hebben.

Ontdek het volledige programma op www.eeklo.be/beestigeeklo.

Schepen Hilde Lampaert: Deze tweede editie van Beestig Eeklo wordt nog beter dan de vorige. 80 standhouders, shows, trainingen, demo’s,…en natuurlijk véél dieren. Een echt feest voor iedereen, zowel voor groot als klein. Honden, katten, paarden, …ze brengen ons véél plezier en gezelschap. Beestig Eeklo is er voor iedereen die van dieren houdt en zo hoort het! Dieren moeten met respect behandeld en met liefde verzorgd worden. En nu hopen op beter weer dan vorig jaar.”


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder