Sla navigatie over

Open Vld vraagt aanpassing subsidiereglement evenementen

De Stad Eeklo wil dat organisatoren mee nadenken over het afvalarm maken van hun evenement want de nieuwe regelgeving verplicht ook kleine evenementen waaronder acties en fuiven van jeugd- en sportverenigingen om hun afval niet meer aan te bieden in afvalzakken maar beroep te doen op de private markt voor afvalverwerking. 

Open Vld vroeg in de gemeenteraad een aanpassing van het subsidiereglement zodat de meerkost voor afvalverwerking gecompenseerd kan worden om zo de kostprijs voor de organisators te drukken.  Vooral de kleine evenementen, fuiven en acties van jeugd- en sportverenigingen dreigen voor een grote meerkost te komen staan.

Ovam bepaalt dat na een evenement voortaan nog maximum drie restafvalzakken van zestig liter en maximum vier PMD-zakken van zestig liter meegegeven mogen worden met de huis-aan-huis afvalophaling. Voor evenementen die meer afval produceren, is de organisator wettelijk verplicht om een private erkende ophaalfirma aan te stellen. Benieuwd hoe dit in praktijk zal georganiseerd worden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder